Acces Bars

Alle methoden die ik gebruik zijn er op gericht jou dichter bij jezelf te brengen. Normaal gesproken is het hele lichaam de ingang; bij Access Bars is dat heel specifiek het hoofd.

Hoewel Access Bars sessies internationaal steeds meer bekendheid krijgen, is het voor veel mensen nog totaal nieuw. Access betekent binnengaan, toegang krijgen, en Bars betekent letterlijk tralies, spijlen, slagbomen.

De bars bestaan uit 32 punten op het hoofd en vormen energiebanen waarin je overtuigingen, gedachten, ideeën, emoties en houdingen hebt opgeslagen die je belangrijk achtte. Door zachte aanraking van de punten op je hoofd worden je “Bars” geactiveerd en begint de polaire elektrische lading zoals die in je hersenen opgeslagen zit op te lossen. De hersengolven vertragen en datgene wat je niet meer dient wordt ontladen. Je cognitieve vaardigheden – dat wat je weet of kent – blijven behouden.

Je kunt het zien als het defragmenteren van de harde schijf van je computer: het activeren van je Bars is als het verwijderen van lading die je niet meer nodig hebt. Het loslaten van gedachten, gevoelens en emoties die je niet meer dienen geeft nieuwe ruimte, mogelijkheden en helderheid in jouw leven. Meer ruimte in je hoofd kan zorgen voor ruimte in je lijf. Zo kunnen ook fysieke klachten afnemen of verdwijnen.

Tijdens de sessie lig je ontspannen op je rug. Gedurende 60 tot 90 minuten worden de 32 punten op je hoofd zachtjes aangeraakt. Het proces voltrekt zich vanzelf. Je hoeft er niet actief aan deel te nemen.

De behandeling is zorgzaam en ontspannend. Alle aspecten in je leven waarin jij bereid bent te veranderen kunnen aan bod komen en wat overbodig is kan losgelaten worden. Tot ongeveer 3 weken na de behandeling kun je verandering als resultaat van de sessie ervaren.

Access Bars kan helpen als je:

  • toe bent aan nieuwe stappen in je leven
  • meer rust, ruimte en helderheid in je hoofd wilt
  • overtuigingen en patronen los wilt laten

Ook kinderen en baby’s hebben veel baat bij de behandeling. Ze zijn rustiger, slapen beter, leren makkelijker, luisteren beter en hebben meer zelfvertrouwen. De tijdsduur van de behandeling wordt afgestemd op de leeftijd van het kind.

Samengevat: Access Bars zorgt er voor dat er meer ruimte komt in je hoofd en in je leven!

Binnen Fysiotherapie en Bewustzijn behandel ik meestal ter afsluiting een paar Access Bars™ punten. Dit zijn punten die er voor zorgen dat je na een sessie niet terug valt en juist doorgaat met functioneren op een “hoger”nivo. Ook kan de integratie van de behandeling hierdoor makkelijker verlopen.