Recensies

C:

Ik heb Mischa ervaren als een bekwame, zorgvuldige en vriendelijke therapeut. Alvorens aan de slag te gaan heeft zij eerst goed gekeken naar alle aspecten die met mijn klachten te maken zouden kunnen hebben. Ze heeft gekeken naar de balans in mijn lichaam en de verdeling van mijn energie (spanning). Er was ruimte voor fysiek en emotioneel werk. Beide was nodig om een oud (fysiek) trauma los te kunnen laten. Ik voel nu veel beter wat ik er zelf aan kan doen om spierspanning in een bepaald gebied te voorkomen en/of erin te ontspannen. Mischa heeft mij verschillende hulpmiddelen en technieken aangereikt om dit  effectief kunnen doen.

Ben:

Luisteren niet luisteren.

Mijn productief leven werkte ik in de bouw, redelijk zwaar werk.Tot voor kort had mij dat geen lichamelijke klachten opgeleverd.Ik deed nu alleen nog klussen voor mijn kinderen of vrienden(innen)Na de laatste klus bij mijn zoon zat ik de volgende dag compleet op slot.Mijn gewrichten zeiden nou heb je het toch echt te gek gemaakt wij doen niet meer mee.Ondanks dat ik rust nam verbeterde er helemaal niets.Gelukkig kwam ik Mischa tegen.Zij ging al mijn gewrichten langs en liet mij voelen (luisteren), wat op dat moment de grenzen van mijn gewrichten waren.Daarna gaf ze mij oefeningen, weer goed luisteren,om mijn gewrichten blij te maken,dat ze weer mee gingen doen.

 

L.

Ik ben bij Mischa terecht gekomen naar aanleiding van een krantenartikel over haar, daarin stond oa. dat zij naar de gehele mens keek. Ik stond toen op het punt om naar een specialistische therapeut te gaan, maar kon mij daar niet geheel in vinden.

Na het eerste gesprek en het kijken naar mijn bewegingsapparaat vond Mischa ook dat ze iets voor mij kon betekenen. Zo gingen wij een zeer gelijkwaardig, inspireerend en open samenwerking aan. Waarbij het leren van mijn innerlijk kind en lichaams pijntjes/gevoelens mij mogelijk nog meer hebben geholpen dan het oefenen van de steunspieren. Dit tot mijn vreugdevolle verrassing.

Het leren van het innerlijk kind en lichaam draaide voornamelijk om erkenning en vragen stellen daaraan, voor de spier oefeningen, zover en veel als je lichaam genoeg vind.

De complete behandeling; de verhelderende gesprekken, lichaams oefeningen met een gymnic bal waarbij Mischa zocht naar een andere manier wanneer ik de oefening niet kon of snapte. En haar vertrouwde prettige aanwezigheid, heeft mij goed vooruit geholpen. Hiervoor ben ik dankbaar.

 

I.

Eindelijk heb ik een fysiotherapeute gevonden die geen protocolletje uit de kast pakt, maar iemand die op haar eigen wijze aanvoelt wat goed en nodig is voor mij en mijn lichaam.
Mijn hernia kwam niet voor niets, mijn lichaam had me iets te vertellen.
Samen met Misha leerde ik om een nieuwe balans in mijn lichaam te vinden en naar signalen te luisteren die mijn lichaam mij gaf. Hierbij heeft Misha meer tools in zich dan een standaard fysiotherapeut. Hiermee bedoel ik oefeningen gericht op lichaamsbewustzijn.
Wat op mij de meeste indruk maakte is dat ik als mens centraal stond en niet mijn klacht”.